Avatar

Idag fick jag vakna upp själv, eftersom Oskar åkte till jobbet vid fem. Har spenderat dagarna sedan julafton med honom, och mysigt har det varit! Men imorgon skulle han träffa Basse efter jobbet, och då kände jag inte riktigt för att sitta ensam hemma hos honom en hel dag medans han träffar folk, så ikväll blev det hemfärd för mig.
I lördags gick vi på Avatar, och jag måste säga; STORSLAGEN film. Man blev sugen på att vara en na'vi på världens coolaste planet. Haha! Jag var helt fascinerad. Inte bara att den är bra, men att den är djup också. Jag rekommenderar den verkligen, bästa filmer på länge länge.

Jag införskaffade mig en nyårsklänning idag, efter att ha länsat hela utbudet ungefär tolv gånger. Och med några minor alterations så blir jag nöjd. Hoppas jag. Eftersom jag är så bra på att sy.. Eller nej, det är jag ju inte.

Neytiri.

Dan för dopparedan

Och alla julklappar är färdigköpta, ska bara slå in den sista till Oskar. Nästan alla julklappar ligger under granen, fast dom egentligen inte ska ligga där förrens ikväll!
Jag träffade en efterlängtad Sara igår, efter min körlektion klockan tio. Hon fick följa mig som en hund i ett koppel eftersom det var jag som inte vad klar med alla klappar. När hungern slog till begav vi oss mot Kaffebönan och en riktigt god tacotallrik. Där satt vi i sisådär två timmar och tjattrade, tills vi tog en sista sväng på stan för att sedan bege oss hemåt.

Tänk att det är julafton imorgon, årets mysigaste dag. Jag älskar alla traditioner, och Kalle Anka!
Sara missade Kalle Anka förra året, dom glömde bort att det var och hade ingen koll på klockan. SKANDAL. Det var det faktiskt.
Nu ska jag dock slå in sista paketet så jag kan lägga det under granen bland alla andra!

Have yourself a merry little Christmas.

'Ska ni spela Unspoken med Decent?'

Okej, jag måste berätta! Bandet är trött på att jag tjatar om det, men det är faktiskt ganska coolt.
Vi spelade på Trottoaren i fredags, och någon minut innan vi går på scenen så säger Oskar 'han ser ut som Jack Black', så tittar jag och håller med. Sen vänder jag mig tillbaka och då hör jag:

Han (Jack Black lookalike) : Ska ni spela Unspoken med Decent?
Jag: Nej. Eller va? Hur visste du det?
Han: Du spelade ju i Decent.
Jag: Ja.. Det gjorde jag ju.
Han: Och ni var med i Rockbron.
Jag: Ja.. Det var vi ju.. Men, hur visste du det?
Han: Äh, jag kände igen dig bara!
Jag: Jaha..? Eeh, okej!

Jag var helt chockad. Fick senare reda på att det var han Jocke, som gör Elvis grejer. Men shit, hur minns man någon efter så lång tid? Och hur minns man Unspoken som bara ligger på vår Myspace?
Men det är klart, vem minns inte ett mästerverk? ;)

Decent

Om det är någon gång jag verkligen saknat Decent, så är det nu. Vi bara körde på så in i helvete, skrev massa nya låtar hela tiden, alla hjälpte till med stämmor, text och musik och vi sket i allt. Vi sket i folk som sa vi var dåliga jämfört med andra, för det gick ändå inte jämföra sånna saker. Vi spelade bara för att det var kul och sjöng alla ord med känsla. Vi anmälde oss till Rockbron och brydde oss inte om vi skulle komma vidare eller inte, och ändå lyckades vi, med en inspelad låt med trummor från min keyboard, och en galen video där vi sprang runt på ett fält. Det var bra då tyckte vi. Vi spelade många spelningar och fick ett repotage om oss på ett program på ZTV. Nationell tv, och vi bara körde. Tog allt som det kom, brydde oss inte om hur man gör svåra tekniska saker, vi brydde oss bara om musiken, och hur bra nästa låt skulle bli.
Fan, om man kunde känna så igen.16/12 -09

10 månader med min älskling <3

Och söt som han är så hade han köpt tio röda rosor och en liten påse med mina favorit-godisar,
och skrivit ett litet brev. Hur gulligt som helst!

Julkänslan är på g

Det kändes bra att åka till stan/A6 med Amanda idag, för att inhandla julklappar! Four down, one to go! Ska bara köpa nåt mer till Oskar hade jag tänkt. Och jag som är så smart har helt glömt bort vad jag hade tänkt köpa. Oskar som inte önskar sig något gör inte saken lättare heller. Men it is what it is (den klassiska The Hills-frasen), jag löser det nog.
The Holiday satte igår kväll igång julkänslan ännu mer. Så mysig film! Längtar tills Grinchen går på tv, då är det verkligen jul. Han som är så söt när han är liten!

Where are you christmas? Why can't I find you...

Spegelsalen 11/12

Spelningen igår var den bästa och roligaste på väldigt, väldigt länge. Om inte bästa! (Inget slår i för sig nyår eftersom all prep var så trevlig.) Vi fick hotellrum som loge, och tanken att slänga ut tvn fanns faktiskt, fast det kanske inte hade varit så bra för framtida spelningar..!
Dessutom var det Idol-final igår, den enda Idol-säsongen som jag faktiskt har följt. Alla visste att Erik skulle vinna, och han är ju faktiskt duktig. Dock så är Calle så sjukt cool, skiter i allt, den rätta rock-attityden. Så kanske var det bra att han inte vann, så han inte behöver sjunga en Idol-vinnarlåt-ballad, som vi hört alltför många gånger redan.Soundcheck.

Mot storan!

Sitter och väntar på att tiden ska gå. Om exakt en timme och 24 minuter ska vi vara uppe hos Jeppe för att rigga ner. Och för första gången i YDs historia (i alla fall som jag varit med) behöver vi inte ta med vårt PA! Vi har nämligen fixat ljudtekniker och allt, så vi slipper allt jobbigt. Skönt som fan måste jag säga.
Spelningen är alltså imorgon på Stora Hotellet, som vi spelat en gång tidigare. Jag gillar scenen där, lite svårt att få igång publiken bara! Men lyckades vi sist, så kan vi säkert lyckas igen.

Vad skönt det ska bli att slippa bära toppar!!


Från senast vi spelade i spegelsalen.

Kalla replokalen

Efter att ha repat i nästan fem timmar så är jag trött, kall och hungrig. Och ändå fastnar jag framför datorn, utan filt om mina fötter.
Vi har gått igenom alla låtar till spelningen på storan på fredag, och jag har till och med lärt mig texten till Jailhouse Rock! För den som inte vet så är det verkligen hur mycket text som helst, och snabbt ska det gå också. Vi fick även följa polisjakten nedanför Jeppes hus, väldigt intressant.

Julkänslan börjar ta sig nu. Pepparkakshuset som Oskar och jag gjorde står nere på mitt rum, och mamma frågade mig nyss om vi skulle handla julklappar imorgon. Ja, tack! Äntligen.

Jag är sugen på John Mayer och Kiss 2010. GE MIG.

RSS 2.0