Musik & julpynt

När jag sa att profilvisningarna sköt i höjden på vår Myspace, så är det ingenting jämfört med vad det gör nu. Idag har antalet plays fördubblats, och vi har legat på topplistan i både Rock, Pop och Blues genrerna, både som band och båda våra låtar! Helt otroligt. Oskar har addat cirka 400 vänner, jag förstår inte hur han orkar.

Idag träffades jag, Oskar, Fredrik och Jeppe och satte playlisten till Stora Hotellet-spelningen den 11 december. Inte ordningen, men vilka låtar som ska med. Och vilka låtar vi la till, det kommer bli ett jävla drag. the house is rockin', don't bother knockin'..!

Tänk att det är första advent idag, och ingen snö, och ingen julkänsla. Jag avundas dom som verkligen känner att julen närmar sig. Eller ska man säga 'att det nalkas jul' (för 'lackas' heter det faktiskt inte!!) Jag tog tag i det och bestämde att på tisdag ska jag och Oskar baka pepparkakor, sätta upp julpynt och lyssna på julmusik! Något måste hända!

Imorgon ska vi repa, och oj vad vi ska repa.Man måste ju bli lite stolt!

Deep Purple

JP dissade Deep Purple i tidningen, fast jag tyckte det var bra. Klart man fattar Ian Gillans röst inte håller längre, det var ju ett antal år sen han var 20. JAg är nöjd, underbar öppning med Highway Star och Smoke on the water i slutet satt fint den med. Don Airey på orgel lyfte hela konserten, han var helt sjuk! Nu har Gurre lite att leva upp till.

Tråkar!

Vem visste att LAdy Gaga (eller Stefani Germanotta) sjöng så bra!? Detta är mycket bättre än hennes låtar hon gör nu, speciellt den första.
Sitter ensam hemma hos Oskar och har tråkigt, han är på jobbet och man vet aldrig när han kommer hem! Underhöll mig lite med The Hills, men det är ju bara 20 minuter!
Jag får ringa honom och se vart han håller hus.Det är inte alltid lätt

När diskussioner skapar mer problem än löser dem som redan finns, är det bättre att låta bli att ta upp det, när allt misstolkas och betyder andra saker för andra än vad det gör för en själv. Man får rannsaka (heter det så?) sig själv och komma på hur man ska säga saker så att de tolkas som man verkligen menar.
Sen är det klart att vissa beter sig som de gör, men det får man bortse ifrån. Det viktigaste är att vi bestämmer själva vad vi vill och ska göra, och kan man inte förstå det så ska man hålla sig borta.


Så, nu har jag avreagerat mig lite.
Profilvisningarna på Myspace skjuter i höjden på endast två dygn. Helt sjukt. Synd bara att jag egentligen inte är nöjd med min sånginsats alls, jag vet jag kan så mycket mer. Men nerver och ingen känsla kan ställa till det ibland.

Lördags. Och vi hade spelning. Efter första akten fick vi skärpa till oss, vilket vi också gjorde. Så det blev bra tillslut. Oskar släppte av mig men sen fick han komma tillbaka för jag ville ha någon jämte mig den natten. Tänk att ner-riggningen gick på 30minuter, langning funkade helt okej!
Men bra att musik får en på bra humör.

I was born in the arms of imaginary friends.

YellowDaze

Igår gjorde vi klart låtarna. Eller i alla fall två av dom. Svalan hade vi helt enkelt inte tillräckligt med tid till, så den får vänta så länge. Pressure och Carry Me ligger dock ute på Myspace, kommentera gärna!

Just nu sitter jag hemma hos Oskar, han flyttar möbler medans jag smög in hit (a). I kväll är det spelning och har vi repat? Nej. Men låtarna sitter väl någonstans i bakhuvudet. Fingers crossed.


Studio

Fredag/lördag var vi i studion. Jag tycker att vi hade för lite tid på oss, men tillslut blev vi klara i alla fall. Ska tillbaka igen på fredag, jag, Oskar och Gustaf, för att mixa det sista. Sen är den klar! J-låten är faktiskt så äckligt sjukt jävla bra. Tycker jag då.
Bilder finns på Facebook och låtarna kommer väl på Myspace antingen fredag eller lördag. Spelning då också, kanske inte jättesugen på speltillfället men har vi lovat (som jag inte minns att vi gjorde, och ingen annan heller?) att spela så har vi, och då måste det göras.

Battle Studies ute idag så om John Mayer är något som ofta hörs i hörlurarna så bör man lyssna. Det ska jag.

Från restaurang till studio

Det är nästan lite tråkigt att inte jobba imorgon. Skulle i för sig bara jobba två timmar men jag missar After Worken som Maaartin (engelskt uttalat) hade fixat. Det hade varit trevligt faktiskt, speciellt när jag har trevliga arbetskamrater. Vi snackar musik hela tiden, vilket jag inte har något emot. Maaartin (engelskt uttalat) frågade om jag kunde jobba över vilket jag inte ens tvivlade på att säga nej till. Synd att det inte är så många fler stora mässor nu i höst..

Från det ena till det andra så ska vi imorgon infinna oss klockan 08:30 på Berghem studios. Nu är det dags för inspelning, efter en lång lång väntan. "Snart ska vi spela in!", har det låtit i ett år, dvs hela tiden jag varit med i bandet. Och när jag hörde det första gången så var det INTE första gången för dom andra.
Jag är inte egentligen helt okej i halsen, men det skiter jag i nu faktiskt. Jag är bara glad jag inte har jätteont och är förkyld. Nej, nu är det dags att mysa lite för jag har inte varit hemma sen innan jag åkte till jobbet idag!


Oskar fick äran att låna Jeppes julgran som hängde
nedanför backspegeln hela vägen hem!

Elmia Subcontractor

Det är först när man satt sig på bussen man inser hur trött man är. Dagen igår var dock riktigt trevlig, och jag var nog bara sur i kanske fem minuter (!) Jag var inte ens sur på dom som lämnade flaskor och dom som inte plockade iordning efter sig när de ätit. Jag insåg även att världen är liten då jag fick veta att han jag jobbade med spelade i Blackheart, som var med i Rockbron samma år som vi. Lite komiskt faktiskt.
Sov som en stock inatt så idag är jag utvilad och nästan lite sugen på att åka till jobbet. (Jag vet inte heller vad som är med mig)

Vi repade igår fast jag var så trött, men med lite musik så blir man pigg igen. Det fattas fortfarande text till Carry Me, som vi ska spela in på fredag, så det måste fixas. Jag är stressad, har aldrig haft sån här writer's block för någon låt i hela mitt liv! Aah!

Nu ringde Oskar och sa han kunde skjutsa mig till jobbet, så jag slipper åka jävla buss. :D


Söndag

..och visst har man märkt det. Oskar och jag kom upp sent idag och hela dagen har varit slapp. Jag följde honom hem strax innan sju och fick skjuts hem av honom. Haha!
Själv har jag njutit av ett avsnitt av The City nu ikväll, men jag verkar vara den enda som tycker om The Hills och The City, så jag ska inte gå in på det.

Nästa vecka känns som att jag inte har något tid till något. Jobba tisdag-torsdag, och jävlar vad jag kommer ha och göra. Sub contractor är, vad jag har hört, Elmias största mässa (jag kan ha fel), men jag har ju inte det mest lugna jobbet direkt heller. Varje timma tänker jag, nu har jag tjänat pengar, ja varje kvart till och med.
På fredag ska vi in i studion. Ska bli riktigt kul, var ett tag sedan jag var där sist, ett och ett halv år är det väl nu ungefär. Denna gången ska vi dock spela in i mycket bättre studio, men mycket bättre folk, så detta kan nog bli bra, tror jag! Har lite halsont på g men hoppas det inte blir något av det! Vi vill ha det bästa resultatet and we won't settle for less.

Vilken miss

Från Aftonbladet;
"Så fixar du "the Hills"-looken

I november är det dags för nya avsnitt av Mtv-serien ”The Hills”, med Laurens liv i West Hollywood, Los Angeles, som nav."

Lauren är inte med i de nya avsnitten, det är Kristins liv det handlar om nu.
(Mycket sämre också)
Jag trodde ändå dom hade lite koll?

Trött

Hur kommer det sig att jag är så trött så tidigt på kvällarna nu för tiden? Kan det ha med mörkret att göra? Det tror jag. Jag blir deprimerad när det är mörkt, förutom om man myser till det med lite tända ljus.

Idag på repet så gick vi igenom en av de låtarna vi ska spela in nästa vecka, fingers crossed, så att vi kan lägga till och ta bort små detaljer. Låten har inget namn än, så det ska vi försöka komma på något som passar också.

Imorgon ska jag till helvetet Arbetsförmedlingen, vi får se om dom faktiskt kan göra någon nytta då. Har även lite andra saker att göra , ska hämta ut biljetterna till Deep Purple bland annat. Oskar och jag tog tag i det och bokade i förrgår, eftersom bandet har pratat om att boka sen vi fick reda på att de skulle komma.
Jag ska köpa paket till pojken min också, eftersom han fyller år snart. Det kan nog bli bra tror jag (: Jag längtar till fredag.Vilka minnen!

Studenten 2009 - Per Brahegymnasiet from Jnytt AB on Vimeo.


Spelning 31/10

Ja, i lördags var det dags att spela igen. Upp klockan halv nio för att sedan bli hämtad av Gurre och Jeppe. Efter att ha hämtat Fredrik åkte vi upp till Elmia för att hämta scenen och stången som back-dropen skulle sitta på. Stången var ju sex meter lång så vi fick åka och köpa spännband så vi kunde sätta fast den på taket på släpet. Någon drog igång larmet och efter 5-10 minuter så kommer vakten, anfådd och trött; 'vad det ni som satte igång larmet?'. Hon verkar vara en bra vakt..

Riggen gick riktigt sakta, Oskar jobbade så han kunde inte vara med, och Jeppe kan ju inte bära så mycket heller. Efter mycket om och men var riggen färdig, med ljus och rök. Sjukt snyggt blev det faktiskt!

Vi hade blivit tillsagda att komma vid sju, men eftersom vi inte var klara förrens sex (!), så kom vi lite senare. Som vi brukar, spelade vi två akter, varav första var lam, som alltid. Typiskt svenskt att inte våga dansa och skämma ut sig. Fast engelsmannen vågade (internt kanske!).
Efter en paus så drog vi igång så in i helvete i alla fall och resten gick sjukt bra. Oskar var kung på scenen, solon på ryggen och helt galen. Det är så det ska vara. Jag var inte heller nervös under andra akten, så jag är nöjd med mitt också. Jag tror alla är det.

Igår efter att ha riggat ner (och sovit bara sju timmar) så somnade jag vid tre och sov till fem. Aah, vad skönt det var! Bandlivet är underbart.

RSS 2.0